IT rješenja | Rockwell Automation distributor | ControlTech

Industrijski komunikacijski protokoli

EtherNet/IP™ je otvorena industrijska Ethernet mreža sposobna za rukovanje diskretnim, sigurnosnim, pokretnim, procesnim i upravljačkim aplikacijama. EtherNet/IP pomaže omogućiti sigurne informacije u realnom vremenu između strojeva, sustava i poduzeća. Ova mreža omogućuje profesionalcima  informacijske tehnologije (IT) i operativnih djelatnosti (OT) da lakše ostvare svoje poslovne ciljeve.

Član smo ODVA-e, koja definira standarde i razvija alate za implementaciju Common Industrial Protocol-a (CIP). CIP je protokol aplikacijskog sloja koji dijeli obitelj industrijskih mreža, EtherNet/IP, ControlNet™ i DeviceNet™. Omogućuje industrijsko umrežavanje za sigurnost, vremensku sinkronizaciju, kontrolu kretanja i informacije. Ovaj protokol pruža usluge CIP Safety™, CIP Sync™, CIP Motion™, CIP Energy™ i CIP Security™.

 

Testirane i provjerene referentne arhitekture

Provjerene arhitekture s uputama za dizajn i implementaciju pomažu brzoj implementaciji. Rockwell Automation i Cisco surađivali su kako bi razvili Converged Plantwide Ethernet (CPwE) Architectures. Ove referentne arhitekture usmjerene na industriju pružaju korisnicima temelj za uspješnu implementaciju najnovijih tehnologija. Vodiči za dizajn i implementaciju uključuju usmjerene, testirane, provjerene i dokumentirane referentne arhitekture za cijelu tvornicu. Sastavljene na bazi stručnosti Rockwell Automation-a i Cisco-a, dokumenti pružaju temelj za smanjenje rizika i uspješnu implementaciju najnovijih tehnologija optimiziranih za IT i OT inženjere.

 

Dizajn

Temeljit dizajn industrijske mreže može pomoći u smanjenju vaše izloženosti rizicima, neočekivanim troškovima i budućim problemima s performansama. Suradnički pristupamo kako bismo vam pomogli dizajnirati sigurnu industrijsku mrežu koja je izgrađena za danas i skalabilna za sutra. Kada iskoristite naše industrijske mrežne proizvode, možemo brzo dizajnirati i implementirati mrežu usklađenu sa Converged Plantwide Ethernet (CPwE) smjernicama, industrijskim standardima i poslovnim zahtjevima.

 

Implementacija

Brzo postavite svoju mrežu i smanjite buduće probleme

Da biste učinkovito implementirali svoju mrežu, morate biti sposobni upravljati brojnim čimbenicima. Možemo vam pomoći u navigaciji kroz cijeli proces implementacije, od ispunjavanja vaših vremenskih i proračunskih ciljeva do pojednostavljenja nabave dobavljača. Uključujuć naše partnerstvo s tvrtkama kao što su Cisco i Panduit, možemo instalirati robusnu, sigurnu mrežu koja pomaže povećati dostupnost sustava. Nudimo niz usluga implementacije uključujući projekte po principu ključ u ruke, unaprijed izrađena i prilagođena rješenja. 

 

Hardware

Isporučujemo hardverske komponente za EtherNet/IP mreže koje omogućuju potpunu integraciju industrijskih uređaja Rockwell Automation-a, kao i module koji omogućuju integraciju uređaja trećih strana koji komuniciraju na temelju drugih industrijskih mrežnih protokola. Projektiramo industrijske wifi mreže koristeći brze bazične radio modeme. Nudimo rješenja mrežne komunikacije na daljinu putem UHF/VHF radio modema i GSM radio modema.

 

Kibernetička sigurnost

S većom povezanosti dolazi i veći rizik za sigurnosne prijetnje. Te prijetnje mogu imati različite oblike, od loših hakera do dobronamjernih grešaka. Događaji kibernetičke sigurnosti mogu utjecati na dostupnost mreže, prekinuti operacije i zaustaviti produktivnost. Potreban vam je tim provjerenih stručnjaka na vašoj strani, koji pružaju izvanrednu zaštitu od sigurnosnih prijetnji, kako biste mogli nastaviti s inovacijama i napredovati. Naše industrijske sigurnosne usluge mogu pomoći u zaštiti vaše infrastrukture, zaštiti imovine i održavanju dostupnosti mreže.

Identificirati i zaštititi

Prvi korak koji trebate poduzeti kako biste upravljali svojim sigurnosnim stavom je procijeniti trenutno stanje stvari. Nemoguće je postati potpuno bez rizika, ali mi ćemo vam pomoći da uspostavite prihvatljivu razinu rizika za vaše operativno okruženje. To uključuje razumijevanje vašeg sigurnosnog sustava unutar vaše software-a, mreže, kontrolnog sustava, politike i postupaka te ponašanja zaposlenika.

Uz stručnost u domeni IT principa i industrijske automatizacije, naš tim ima stručnost i vještine za prepoznavanje rizika kibernetičke sigurnosti za vašu industrijsku imovinu.

Zaštite od prijetnji

Nakon što ste procijenili svoje trenutno sigurnosno stanje i identificirali rizike, vrijeme je da zaštitite svoje operacije od širokog spektra prijetnji. Naš tim pouzdanih industrijskih sigurnosnih usluga može vam pomoći da razvijete i implementirate rješenja kibernetičke sigurnosti kako biste zaštitili vaše industrijske upravljačke sustave koristeći dubinski sigurnosni pristup.

Koristeći najnoviju sigurnosnu tehnologiju, provodimo zaštitne mjere kao što su autentifikacija, kontrola pristupa, sigurnost podataka i upravljanje zakrpama. Rješenja koja implementiramo u skladu su s trenutno važećim standardima.

 

Jednostavan i siguran daljinski pristup

Nudimo vam prijedlog jednostavnog, pouzdanog i sigurnog rješenja za daljinski pristup. Pristupite svojim domovima i uredima jednostavno i brzo, bez dubokog znanja i složenih postavki, putem mreža mobilnih operatera i interneta. Naravno, postoji visoka razina sigurnosti, uključujući podršku za Apple IOS i android mobilne platforme.

 

Instalacija software-a

Naš tim stručnjaka može ponuditi savjete o instaliranju softverskih proizvoda Rockwell Automation-a. Možemo vas savjetovati o konfiguraciji pojedinačnih uređaja za automatizaciju, instalaciji osnovnog konfiguracijskog softvera, programiranju ili vizualizacijskim aplikacijama. Predložit ćemo optimalno korištenje virtualnih poslužitelja, tankih klijenata i udaljenog pristupa za vašu mrežu. Na temelju vaših zahtjeva postavit ćemo sigurno podatkovno sučelje između OT i IT mreža u vašem poduzeću i prava pristupa korisnika ili korisničkih grupa pojedinačnim uređajima, softverskim aplikacijama ili izvorima podataka. U suradnji s našim stručnjacima možete optimizirati postavljanje svojih softverskih sustava tako da oni pouzdano pružaju potrebne podatke u pravo vrijeme za učinkovito upravljanje vašim automatiziranim operacijama.