Robotika | Rockwell Automation distributor | ControlTech

Zbog razvoja industrijske automatizacije, koja je danas sastavni dio velike većine proizvodnih tvrtki, roboti nalaze sve više primjena, postupno zamjenjujući monoton ili po zdravlje opasan ljudski rad. Prednosti robota su jasne. Ovi neumorni pomagači rade bez obzira na radno vrijeme, s velikom preciznošću i brzinom. U vrijeme nestašice radne snage, oni su također moguće rješenje na mjestima gdje je radnika malo. Proizvođač robota DOBOT odgovara na ovaj trend nudeći niz inteligentnih robota, od jednostavnih robota s četiri osi i SCARA robota do fleksibilnih kolaborativnih robota sa šest osi, s naglaskom na sigurnost, jednostavnu implementaciju i jednostavno programiranje.

 

Industrijski Roboti

Průmyslové roboty

U praksi se često susreću roboti dizajnirani za različite vrste zahtjevnih industrijskih primjena, a DOBOT u tome nije iznimka. Nudi niz CR industrijskih 6-osnih kolaborativnih robota s nosivošću od 3 kg, 5 kg, 7 kg, 10 kg, 12 kg i 16 kg, prikladnih za razne zahtjevne primjene.

Međutim, DOBOT također zadovoljava potrebe malih i obiteljskih poduzeća nudeći ne samo pristupačne robote, već i robote koji se lako programiraju. Nudi učinkovito rješenje gdje god je potrebna robotizacija i gdje god su kupci zabrinuti zbog složenosti postavljanja robota kao i visokih troškova plaćanja programera.

Puštanje u rad DOBOT robota nije ništa kompliciranije od povezivanja s računalom, a mogu se programirati čak i bez znanja programiranja uz jednostavan proces učenja koji robotu omogućuje da točno ponovi naučene operacije. Vođenjem robota na željena mjesta i jednostavnom kontrolom mehanizama za hvatanje, najčešće se primjene mogu pripremiti u nekoliko trenutaka.

Za srednje i napredne korisnike postoji intuitivno grafičko okruženje koje već nudi napredne oblike programiranja, ali još uvijek bez potrebe za poznavanjem sintakse programskog jezika, zahvaljujući pripremljenim blokovima koda u boji koji se mogu slagati poput slagalice.

Za profesionalnu upotrebu pripremljeno je okruženje za standardno programiranje, uključujući korisnu biblioteku naredbi za upravljanje i rad s robotom.

 

Pribor za industrijske robote

Příslušenství k průmyslovým robotům

Za industrijske robote također isporučujemo niz servo hvataljki, magnetskih hvataljki i pneumatskih hvataljki, raznih vrsta usisnih čašica i mekih hvataljki. Dostupan je i robotski vid za napredne aplikacije. CR roboti također podržavaju niz alata i pribora drugih proizvođača.

 

 

Edukacijski roboti

Edukativní roboty

S razvojem tehničkog obrazovanja, razne vrste robota sve se više koriste u školama. Od malih, jednonamjenskih robota do pravih industrijskih robota. Nedostatak kod malih i jednostavnih robota obično je određeno ograničenje u smislu korištenja, dok industrijski imaju složeno programiranje. Prednost edukacijskih robota DOBOT kombinacija je značajki industrijskih robota i kontrola koje se mogu prilagoditi razini znanja korisnika. To je jedan od razloga zašto su roboti DOBOT MAGICIAN toliko popularni među učenicima, studentima i njihovim profesorima.

Velika prednost ovih robota za podučavanje su mogućnosti programiranja, koje omogućuju kako jednostavan rad s robotom u obliku učenja bez znanja, tako i zabavno programiranje korištenjem unaprijed izrađenih blokova koda u boji koji se slažu kao slagalica i, naravno, klasično programiranje s podrškom za Python, C#, Visual Basic i druge jezike. Roboti se stoga mogu učinkovito koristiti od osnovnih i srednjih škola do sveučilišta, a intenzitet nastave može se fleksibilno prilagoditi.

 

Pribor za edukacijske robote

Příslušenství k edukativním robotům

Jednako velika prednost je široka paleta različitih alata i pribora za rad s robotom. Paket robota uključuje pneumatsku i vakuumsku hvataljku koja uključuje zračnu pumpu za aplikacije pick-and-place, držač za olovke za crtanje i pisanje i, ovisno o verziji robota, glavu za 3D ispis, lasersko graviranje, upravljačku palicu (joystick), modul za bežičnu komunikaciju ili kameru za jednostavnu vidljivost robota. Tu je i pokretna traka za simulaciju proizvodne linije, metar dugo linearno putovanje koje će značajno proširiti raspon djelovanja robota, Arduino Kit za simulaciju upravljačkog sustava i pravi robotski vid za eksperimentiranje s AI algoritmima ili naprednim industrijskim aplikacijama.

 

Aplikacije

Roboti DOBOT prikladni su za širok raspon primjena, od jednostavnih do najzahtjevnijih. Neki od najčešćih uključuju različite vrste montaže, doziranja i premazivanja, bojanje, poliranje, rad strojeva, pakiranje i paletiranje, doradu, rukovanje materijalom, uklanjanje materijala ili kontrolu kvalitete. Mogućnosti implementacije robota doista su vrlo široke. Oni zamjenjuju težak, monoton ili opasan rad za čovjeka te svojom brzinom i preciznošću povećavaju kvalitetu i učinkovitost proizvodnje i, naravno, konkurentnost. Roboti se u proizvodnom procesu koriste kao samostalne namjenske jedinice ili kao dio složenog sustava automatizacije.

 

Naše usluge

Našim kupcima nudimo maksimalnu podršku u području robotike. Pretprodajna podrška nije samo u obliku prezentacije za naše robote i prijedloga rješenja za robotizaciju vašeg radnog mjesta, već i uz praktičnu demonstraciju i mogućnost testiranja robota u prostorijama naše tvrtke.

Robote obično imamo na zalihama ili ih isporučujemo u roku od oko 4 tjedna od narudžbe. Također možemo organizirati projekte po sistemu ključ u ruke za vas putem naših sistem integratora.

U sklopu naše postprodajne podrške nudimo mogućnost obuke za rad s robotima u prostorima za obuku naše tvrtke ili po dogovoru izravno u prostorijama kupca.

Također možemo pružiti potrebnu uslugu i tehničku podršku.

Tijekom cijele godine organiziramo niz seminara i edukacija.

 

Za škole

Školama nudimo vrlo isplativu ponudu nastavnih robota i njihovih dodataka, što vrijedi i za tvrtke koje bi na ovaj način željele podržati škole. Školama također nudimo besplatne demonstracije robota, seminare i nastavne materijale. Za više informacija posjetite www.dobotmagician.cz.