Novosti | Rockwell Automation distributor | ControlTech

Digitalni blizanac s Emulate3D

emulate3D

 

Digitalni blizanac, što je to točno? Može se opisati kao virtualni model procesa ili proizvoda, uz pomoć kojeg možete izraditi vrlo pouzdane modele raznih automatiziranih uređaja. Virtualni model omogućit će vam simulaciju mnogih funkcija, međusobnu komunikaciju i prilagodbu različitim uvjetima. Digitalni blizanac ima mnoge namjene. Zahvaljujući njemu kvar na stroju može se identificirati prije nego što vam izazove neočekivani zastoj, problemi se mogu otkriti i otkloniti čak i prije nego što se oprema pusti u pogon i još mnogo toga. Ovi čimbenici omogućit će skraćivanje vremena puštanja u rad novih linija u proizvodnim pogonima, budući da su ti uređaji prethodno testirani u virtualnom prostoru. Ostale pogodnosti mogu uključivati ​​obuku zaposlenika bez potrebe za fizičkom opremom, određivanje životnog vijeka stroja i testiranje promjena u virtualnom okruženju prije nego što se uvedu u fizički sustav, mogućnost usporedbe simuliranih i stvarnih performansi stroja i posljednje, ali ne i najmanje važno, mogućnost izrade i testiranja opreme u virtualnom prostoru, što će smanjiti vaše troškove koji bi nastali za izradu fizičkih prototipova.

Emulate3D najnoviji je softver za simulaciju i emulaciju industrijskih sustava, koji se može koristiti za stvaranje točnih virtualnih kopija vaših linija i opreme za automatizaciju. 3D CAD modeli mogu se učitati za virtualno testiranje dizajna strojeva i sustava. Zahvaljujući ovim funkcijama, planiranje sustava je poboljšano i kupac ima priliku virtualno testirati dizajn strojeva i sustava, bez potrebe za kupnjom fizičkih komponenti. Pomoću ovog softvera možete izgraditi točnu kopiju, na primjer, linije za automatizaciju, dodati materijal koji će se kretati duž pokretnih traka, postaviti robote i testirati izvedbu i funkcionalnost vaše opreme. Emulate3D nudi mnoge značajke koje možete koristiti i tijekom dizajna aplikacija za automatizaciju i tijekom rada kako biste izbjegli nepotrebne zastoje u proizvodnji ili montaži. Tu je i mogućnost vrlo naprednog testiranja fluidnih sustava, održavanje volumena fluida u simulaciji, definiranje točne vrste fluida, mogućnost miješanja fluida, izračunavanje protoka i drugo.

 

Emulate3D nudi:

  • Simulaciju – Testirajte i simulirajte različite industrijske sustave i linije. Ispitajte kako vaš dizajn funkcionira i otkrijte nedostatke.
  • PLC testiranje – Povežite Logix sustave s digitalnim modelom. Testirajte svoj PLC program i otkrijte područja koja je potrebno optimizirati i poboljšati prije pokretanja prave aplikacije.
  • Virtualno puštanje u rad – Doživite virtualni rad sustava prije puštanja u rad. Iskoristite ovu priliku za otkrivanje i ispravljanje problema prije nego što odgode vaše puštanje u rad.

 

Videozapisi: