Novosti | Rockwell Automation distributor | ControlTech

Nove sigurnosne optičke barijere Guardshield 450L PAC za nadzor perimetra

Barijere tipa PAC (Perimeter Access Control) obično se postavljaju ispred ulaznog ili izlaznog prostora ili oko cijelog strojnog procesnog prostora. Na taj način štiti osoblje od opasnih strojeva, gdje se tradicionalno koriste fiksne ograde ili fiksni zaštitni elementi. Barijere tipa PAC mogu se koristiti u bilo kojoj industriji i posebno su prikladne za linije za paletiranje, robotiku i druge radne ćelije.

Uklanjaju potrebu za fiksnim kućištima s pristupnim vratima i omogućuju čest, lak i siguran pristup opasnom području, povećavajući produktivnost.

Allen-Bradley® GuardShield 450L PAC sigurnosne svjetlosne barijere, za razliku od tradicionalnih PAC sigurnosnih svjetlosnih barijera, temelje se na patentiranoj tehnologiji "Transceiver", koja omogućuje da se svaki primopredajnik koristi kao odašiljač ili prijamnik putem inovativnih plug-in modula. GuardShield 450L PAC barijere standardno su opremljene integriranim laserskim poravnavanjem s izbornom kaskadnom funkcijom ili integriranom funkcijom prigušivanja putem priključka.

450L dostupan je u modelima s 1, 2, 3 ili 4 profila s ukupnom duljinom barijera od 150 mm, 600 mm, 900 mm ili 1050 mm, kompaktnog dizajna 30x30 mm.

TÜV PLe certifikat, tip 4 IEC 61496-1/-2, SILc l3 prema EN ISO 13849-1 i IEC 62061

 

guardshield PAC guardshield PAC2